04 august 2015

"Orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu" (Mate 4:4)

Am tinut o pauza de cativa luni, cat am fost ocupata cu sezonul greu de munca si cu calatorii. Ma bucur sa fiu acasa!

In recent am citit un articol de la cineva, de care am un respect foarte mare--de la el am invatat despre regula de aur--si m-a impresionat foarte mult. In acest articol a scris, ca era foarte surprins cand citea Mosia 4:14--"Şi nu veţi îngădui copiilor voştri ca ei să umble flămânzi sau goi; şi nici nu veţi îngădui ca ei să încalce legile lui Dumnezeu şi să se bată şi să se certe unul cu altul şi să-l slujească pe diavol." Era surprins pentru ca acest sfat de la Regele Beniamin contrazice regula de aur. Regele Beniamin zice, de fapt, ca ar trebui sa fortam copii nostri sa tin porunciile--asta inseamna "nu veti ingadui", nu? Contrazice si D&L 121:41: "Nici o putere sau nici o influenţă nu poate şi nici nu trebuie să fie menţinută în virtutea preoţiei, decât prin convingere, prin răbdare îndelungată, prin bunătate şi blândeţe şi prin dragoste sinceră." Trebuie sa convingem pe copii cu rabdare si blandete, nu sa "nu ingaduim."

Dar Regele Beniamin a fost un profet, nu? Si sfatul lui a fost si scris in scripturile, cum adica sa nu fie adevarat sau bun ce a zis?


Eu cred ca este foarte important sa facem diferenta dintre Cuvantul, care iese din gura lui Dumnezeu, cum este transmis noua, si cuvintele oamenilor, indiferent cine le zice.

Oare poporul lui Beniamin a tinut acest sfat? Nu stim, dar au acceptat tot, ce a zis Beniamin (Mosia 5:2), si s-a scris ce s-a intamplat cu urmatoare generatie: "Acum, s-a întâmplat că erau mulţi din generaţia care se ridica, şi care nu puteau înţelege cuvintele regelui Beniamin, ei fiind copii mici atunci când el a vorbit către poporul său; şi ei nu au crezut în tradiţiile strămoşilor lor. Ei nu credeau ceea ce fusese spus despre învierea morţilor, nici nu credeau despre venirea lui Hristos. Şi acum, din cauza necredinţei lor, ei nu puteau înţelege cuvântul lui Dumnezeu; iar inimile lor erau împietrite. Şi ei nu voiau să fie botezaţi; şi nici nu voiau să se unească cu Biserica. Şi ei erau un popor separat în ceea ce priveşte credinţa lor; şi au rămas aşa pentru totdeauna, chiar în starea lor carnală şi păcătoasă; căci ei nu voiau să-L cheme pe Domnul Dumnezeul lor." (Mosia 26:1-4)

Oare ce efect a avut sfatul lui Beniamin?

Care dintre cuvintele lui Beniamin au fost Cuvantul Domnului, si care au fost a lui Beniamin? De unde stim? Ce obligatie avem fata de Cuvantul Domnului, si fata de cuvintele omului? Cum putem face diferenta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu