13 iulie 2014

Preotie

Ce este preotie? Este puterea lui Dumnezeu. Mi se apara ciudat ca zicem cineva "are preotie." Noi dam unu altuia chemarii, titluri, etc, dar putere preotiei vine numai de la Dumnezeu direct. Am vorbit despre preotie astazi la societate alinare, despre juramantul si legamantul preotiei. De obicei ignoram faptul ca cand preoti isi pun mana pe capul unui barbat sa-l "da" preotie, nu se face niciun legamant. Legamantul se face personal intre persoana respectiva si Dumnezeu, si prin legamantul vine puterea preotiei.

D&L 84 explica ca preotie Melchizedek iti da puterea de a sta fata in fata cu Dumnezeu (D&L 84:19-24). Cat de des se intampla asa ceva? Cum rezolvam diferenta dintre descriere preotiei in scripturi, cu ce este realitate in biserica astazi?

Inca ceva: mi se apara necorrect ca zicem ca "si surori poate primi binecuvantari preotiei." Puterea este al Dumnezeului, nu al lui preoti ordinati. Ar trebui sa zicem ca "si noi oameni, barbati si femei, putem avea aces la preotie si binecuvantarile preotiei."


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu